SNIMAK NAPADA Razbijenom flašom nasrnuli na Dragana Šutanovca, Natašu Vučković i Balšu Božovića

Izvor: Blic, 27.Mar.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMAK NAPADA Razbijenom flašom nasrnuli na Dragana Šutanovca, Natašu Vučković i Balšu Božovića

Danas je organizovana grupa nasilnika fizički nasrnula na narodne poslanike Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca, saopštila je Demokratska stranka.

U kratkom saopštenju se navodi da su napadnitu i aktivisti Demokratske stranke koji su razgovarali sa građanima na Zvezdari.

U međuvremenu, MUP se oglasio saopštenjem u kom se navodi da policija "intenzivno radi na rasvetljavanju napada na aktiviste Demokratske stranke, koji se dogodio jutros na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zvezdari".

- Policija neće tolerisati napad na pripadnike bilo koje političke partije i zato pozivamo sve građane da se uzdrže od bilo kakvog vida nasilja - navodi se u saopštenju.

#MUPSrbije ради на расветљавању напада на активисте ДС јутрос на Звездари. Не толеришемо нападе на припаднике било које политичке партије.

Prema rečima funkcionera DS Balše Božovića, organizovana grupa nasilnika izašla je sa pijace i nasrnula na njega, Natašu Vučković, Dragana Šutnovca i aktiviste DS-a. On je kazao da je jedan od napadača razbio flašu, a drugi ga bodrio da ih tom slomljenom flašom napadne, dok je jedan od napadača bacio flašu u grupu okupljenih ljudi.

PREDIZBORNO PESNIČENJE Potukli se Ljajićevi i Ugljaninovi aktivisti u Sjenici

On je agenciji Beta kazao da ovaj napad neće pokolebati DS da nastavi dalje i ocenio da je to dokaz da u Srbiji nema demokratije i da mnogi nemaju pravo na svoje mišljenje.

Natasa Vuckovic govori o napadu koji se desio na pijaci Djeram #zivetisad pic.twitter.com/IQMcnA2Z2X

"Ukoliko se ovo danas desilo narodnim poslanicima Skupštine Srbije, onda gradjani mogu da pretpostave šta može da se dogodi i njima. Kada je u pitanju politička scena u Srbiji stvara se atmosfera straha i linča. To će biti situacija dok neko ne izgubi glavu u ovoj ili nekoj narednoj kampanji. Mi se ne bojimo. Takvoj politici smo se suprotstavljali 90-ih, a to ćemo činiti i u buduće. Pozivamo gradjane da ne žive u strahu", kazao je Božović.

On je dodao da je DS, kao i nezavisne agencije, govorio da je Beograd najnebezbedniji grad u Evropi posle Kijeva.

Pajtić: Incident posledica obračuna sa političkim protivnicima

"Već čtiri godine režim se sa političkim protivnicima, medijima, neistomišljenicima brutalno obračunava. To nije pravedna Srbija, to nije pravna država, i mi zbog toga oštro osuđujemo incident koji se dogodio na Zvezdari našim aktivistima", izjavio je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.

- U svim saopštenjima vladajuće stranke možemo da prepoznamo uvrede, klevete, nasilje, poziv na linč i logično je i prirodno da se samim tim i nasilje i linč dešavaju. Zbog toga mi ćemo se itekako boriti do kraja za pravednu državu, za pravnu državu. Želimo da živimo normalno, želimo da živimo sad. Pozivamo građane Srbije da 24. aprila tiho i odlučno izađu na izbore jer ovakvu bedu i poniženje sebi niko ne sme da priušti, ni sebi, ni svojoj porodici u naredne četiri godine, zaključio je predsednik DS.

Napad je prijavljen inspektorima na Zvezdari.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SNIMAK NAPADA Razbijenom flašom nasrnuli na funkcionere DS, uhapšena četvorica radikala

Izvor: Blic, 27.Mar.2016

Danas je organizovana grupa nasilnika fizički nasrnula na narodne poslanike Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca, saopštila je Demokratska stranka. Simpatizeri Srpske radikalne stranke, I.M. (49), A.M. (26), D.M. (26) i S.K. (24), uhapšeni su ubrzo nakon napada, saznaje "Blic"...U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.