SKUPŠTINA SRBIJE U MRAKU!

Izvor: Kurir, 21.Sep.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUPŠTINA SRBIJE U MRAKU!

BEOGRAD - Skupština u mraku! Od petka u Domu Narodne skupštine neće biti struje, a čak neće raditi ni telefonska centrala! Iako bi se prvo pomislilo da parlament nije izmirio dugove prema Elektrodistribuciji

BEOGRAD - Skupština u mraku!

Od petka u Domu Narodne skupštine neće biti struje, a čak neće raditi ni telefonska centrala! Iako bi se prvo pomislilo da parlament nije izmirio dugove prema Elektrodistribuciji, pa su im isekli struju, u toku je zamena trafo-stanice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Jeste da za prenose sednica RTS duguju 3,3 miliona evra, ali struju redovno plaćaju.

Sagovornik Kurira iz Skupštine kaže da je bilo planirano da ceo posao traje jedan dan.

- Ne znam zašto su izvođači ovoliko odužili zamenu trafo-stanice. Već četvrti dan smo u potpunom mraku! Sramota za parlament i državu! Pošto poslanika nema od kraja jula, uz ovaj nestanak struje zgrada izgleda još sablasnije - navodi naš sagovornik.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović potvrđuje da je u toku zamena trafo-stanice.

- Priključenje potrošača na novu trafo-stanicu i demontiranje stare traje četiri dana. Zato smo iskoristili produženi vikend. Iako Skupština ima agregate, nije bilo potrebe da ih sada uključujemo. Sve je povereno firmi „Elektrovat“, koja je na tenderu dobila posao vredan 19 miliona dinara (oko 180.000 evra). Razlog zamene je to što je postojeća trafo-stanica, koja je montirana još 1967. godine, dotrajala. Dešavalo se da ispada iz sistema, pa smo morali da koristimo agregate. Novi trafo je stigao iz Francuske i biće mnogo većeg kapaciteta - pojašnjava Odalović.

Sve je jasno, osim zbog čega će taj posao, umesto jedan, trajati četiri dana. Na to pitanje mogli su da odgovore u firmi „Elektrovat“ da su se juče javljali na telefon. Takođe smo ostali uskraćeni za informaciju šta su naplatili 180.000 evra, pošto izgradnja trafoa košta između 30.000 i 40.000 evra.

Nastavak radova od ponedeljka

Tokom pranja i peskiranja fasade uočena su ogromna oštećenja i pukotine, od krovnog dela do prizemlja zgrade. Veljko Odalović kaže da je parlamentu dostavljeno stručno mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

- Oko 2.000 metra kvadratnih moraće da se skine i da se uradi nova fasada. Radovi će početi sledeće nedelje - najavljuje skupštinski sekretar.

Međutim, u Zavodu, koji je zgradu parlamenta proglasio za spomenik kulture, kažu da ne zavisi od njih kada će se radovi nastaviti:

- Kada se budu nastavili, Zavod će vršiti konzervatorski nadzor.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Skupština najavljuje svoj TV kanal

Izvor: B92, 21.Sep.2010

Beograd -- Predstavnici Narodne skupštine Srbije najavljuju formiranje parlamentarnog TV kanala do završetka ovog skupštinskog mandata, juna 2012, piše "Danas"... Iako Skupština duguje 3,3 miliona evra za dosadašnje prenose na RTS očekuje se da će dogovor o izmirenju duga postići čelni ljudi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.