Izvor: B92, 21.Sep.2010, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština najavljuje svoj TV kanal

Beograd -- Predstavnici Narodne skupštine Srbije najavljuju formiranje parlamentarnog TV kanala do završetka ovog skupštinskog mandata, juna 2012, piše "Danas".

Iako Skupština duguje 3,3 miliona evra za dosadašnje prenose na RTS očekuje se da će dogovor o izmirenju duga postići čelni ljudi dve kuće.

Dogovor o nastavku prenosa skupštinskih sednica na RTS trebalo bi da bude postignut ove nedelje na sastanku predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića.

Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je javnost u radu parlamenta neophodna i da se mora učiniti sve da u razgovorima sa medijskim javnim servisom pronađe rešenje "dok eventualno skupštinski kanal ne bude u funkciji".

"Naravno da bi skupštinski kanal bio najpoželjniji, na kojem ne bi bili samo prenosi plenarnih sednica već i kompletan parlamentarni rad, koji je neuporedivo širi i sveobuhvatniji. Pre svega, mislim na rad odbora, na parlamentarno diplomatske aktivnosti, predstavničke funkcije koje obavljaju poslanici. Međutim, finansijske mogućnosti nas limitiraju u ovom momentu”, rekla je predsednica parlamenta.

Na pitanje da li će budžetom za narednu godinu biti predviđena i sredstva za formiranje skupštinskog TV kanala, sekretar srpskog parlamenta Veljko Odalović je rekao da rukovodstvo parlamenta nije odustalo od te ideje.

"Učinićemo maksimum da projekat formiranja parlamentarnog kanala bude realizovan do završetka ovog skupštinskog mandata. Imamo gotov projekat proizvodnje kompletnog signala, a tome smo prilagodili i deo opreme, tehnike i prostora. Nismo odmakli mnogo, ali nećemo odustati, jer je to neminovnost. Sada ili narednih godina, nebitno je, to će neko morati da uradi, a mi ćemo dati maksimum”, kaže Odalović.

S obzirom na to da će biti potrebne dodatni novac za to, to je razlog da parlament traži povećanje budžeta.

Skupština Srbije, inače, duguje dosad RTS-u 3,3 miliona evra za skupštinske prenose u poslednje dve i po godine, a među predlozima za rešenje duga pominje se i otplata na rate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.