ŠŠeššelj: Kontrolisao bih sve tri grane vlasti u okviru Ustava

Izvor: Blic, 19.Mar.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠŠeššelj: Kontrolisao bih sve tri grane vlasti u okviru Ustava

Lider radikala i predsednički kandidat Vojislav Šešelj izjavio je, u razgovru sa građanima više vojvođanskih opština, da bi, kao šef države, kontrolisao sve tri vlasti, u okviru ustavnih ovlašćenja.

On je rekao da bi zakonodavnu vlast kontrolisao tako što bi, svaki put kada smatra da Narodna skupština nije izglasala dobar zakon, taj zakon sa primedbama vraćao na ponovno glasanje i obaveštavao javnost o tom postupku, prenela je Informativna služba Srpske radikalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranke.

Za izvršnu vlast je rekao da bi je kontrolisao putem svakodnevne kritike zbog loših poteza i loših odluka, a sudsku vlast tako što bi promišljenije predlagao kandidate za sudske i kontrolne funkcije.

Šešelj je napomenuo da bi posebno vodio računa o tome koja lica bi predlagao za sudije Ustavnog suda, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šešelj: Isključivo po Ustavu ako budem izabran

Izvor: Mondo, 19.Mar.2017

Kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je u razgovru sa građanima više vojvođanskih opština da bi, kao šef države, kontrolisao sve tri grane vlasti, u okviru ustavnih ovlašćenja...Foto: Srpska radikalna stranka..On je rekao da bi zakonodavnu vlast kontrolisao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.