Izvor: Blic, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Situacija oko Kosova "došla do kritične tačke"

Rusija je danas upozorila da je situacija u rešavanju statusa Kosova i Metohije "došla do kritične tačke" i da preti da se pretvori u nekontrolisanu krizu i istakla da podstičući separatističke težnje Prištine, SAD i neke zemlje Evropske unije otvoreno ignorišu pozitivne rezultate postignute u pregovorima pod okriljem "trojke" Kontakt-grupe.



"Pozivamo stalne članice Saveta bezbednosti UN, partnere u Kontakt-grupi i zemlje Evropske unije da još jednom procene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve posledice jednostrane suverenizacije Kosova, da zadrže proces rešavanja na međunarodnopravnom polju i uzdrže se od ishitrenih odluka, koje u sebi nose opasnost od rušilačkog presedana za ceo sistem međunarodnih odnosa", istaknuto je u jutrošnjem saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.