Rumuni traže Rumuniju bez korupcije

Izvor: EurActiv Srbija, 09.Nov.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni traže Rumuniju bez korupcije

Požar u noćnom klubu u Bukureštu, sa, do sada, 44 žrtve i više od 100 teško povredjenih mladih, postao je prekretnica za brojne Rumune koji su već dugo ozlojedjeni zbog korupcije. Rumunija je posle požara ostala bez vlade pod pritiskom javnosti ali su mnogi skeptični da će protesti bez lidera na ulicama rumunskih gradova uspeti da oteraju stari poredak. Iako je Rumunija poslednjih godina pojačala borbu protiv korupcije i medju osudjenima za to delo su bivši premijer, ministri, gradonačelnici, Rumunima je izgleda dosta stare garde političara koji već četvrt veka, od kraja komunizma u toj zemlji, u politiku ulaze zbog bogaćenja.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

DOSTA IM JE PLJAČKE BAHATIH POLITIČARA: Rumuni hoće zemlju bez korupcije

Izvor: Kurir, 09.Nov.2015

Rumunija je poslednjih godina pojačala borbu protiv korupcije i među osuđenima za to delo su bivši premijer, ministri, gradonačelnici, Rumunima je dosta stare garde političara koji u politiku ulaze zbog bogaćenja...Požar u noćnom klubu u Bukureštu, sa, do sada, 44 žrtve i više od 100 teško...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.