Romska partija: Smanjiti broj potrebnih potpisa za političke partije nacionalnih manjina

Izvor: B92, 09.Sep.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romska partija: Smanjiti broj potrebnih potpisa za političke partije nacionalnih manjina

Beograd -- Romska partija zatražila je od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da održi javno slušanje o izbornim uslovima.

"Romska Partija, iz svog ugla posmatranja izbornih uslova, predlaže da se smanji broj potrebnih potpisa podrške birača koji podržavaju izbornu listu za političke partije nacionalnih manjina, koje učestvuju na izborima za poslanike ili odbornike, za 50 odsto", izjavila je Sanja Šajn, portparol Romske partije.

Prema njenim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako bi za Republičke izbore bilo neophodno, umesto sadašnjih 10.000, 5.000 potpisa podrške birača.

"Predlog Romske partije je i da na listama političkih partija nacionalnih manjina, prvi ili prva na listi, moraju na nedvosmislen način da se izjasne da pripadaju onoj nacionalnoj manjini čije interese zastupa politička partija koja podnosi listu", navodi se u saopštenju ove stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.