Riza Halimi preti: Bez oružja se ništa ne rešava!

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jan.2013, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riza Halimi preti: Bez oružja se ništa ne rešava!

- Zbog nagomilanih problema veliko je nezadovoljstvo u svakom smislu, ekonomskom, političkom i socijalnom. Sada smo u mnogo težoj situaciji nego ranije. Ako su problemi počeli da se rešavaju tek posle oružane pobune, poruka vlastima u Beogradu je - mirnim putem se ništa neće postići - rekao je Halimi.

Riza Halimi, lider Pokreta za demokratsko delovanje i poslanik u Skupštini Srbiji, pozvao je Albance s juga Srbije na rat posle protesta koji je održan juče u centru Preševa zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << uklanjanja spomenika OVPBM.On je rekao da problemi između vlasti u Beogradu i Albanaca na jugu Srbije nastaju zbog toga što Vlada sve odluke o sudbini Albanaca donosi bez njih.- Jesmo li mi kolonijalna gubernija pa neko iz Beograda mora da odlučuje o nama, kao da nema nikog sposobnog u Preševu, Bujanovcu i Medveđi - dodao je Halimi.Više hiljada Albanaca iz Preševa i okoline okupilo se juče u podne na centralnom gradskom trgu, na mestu sa kojeg je u nedelju uklonjen spomenik poginulim pripadnicima OVPMB. Na mestu uklonjenog spomenika nalazi se improvizovan prostor ograđen trakom za odlaganje cveća, gde su građani tokom jutra polagali vence i čekali. U prisustvu predstavnika lokalnih partija, s predsednikom opštine Ragmijem Mustafom i poslanikom Rizom Halimijem na čelu, dve Albanke su pročitale deklaraciju (vidi okvir) usvojenu na sastanku svih predstavnika lokalne vlasti povodom situacije nastale posle uklanjanja spomenika.(Izvor: Kurir)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Elfić: Država nameće dualizam kod Bošnjaka

Izvor: SandzakInfo.net, 23.Jan.2013, 16:30

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) i narodni poslanik Emir Elfić rekao je danas da se u Sandžaku konstantno nameće dualizam u bošnjačkim redovima, kako bi se opradvdalo devastiranje ovog prostora u  političkom, ekonomskom, socijalnom i svakom drugom smislu. 

Nastavak na SandzakInfo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.