Rezultati desetostruko bolji, važno šta piše na semaforu

Izvor: BKTV News, 01.Feb.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rezultati desetostruko bolji, važno šta piše na semaforu"

 Rezultati u državnoj kasi su desetostruko bolji od očekivanih, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

"Prihodi su veći šest milijardi, rashodi nešto manji, tako da imamo prostora da omogućimo bolji standard građana u narednom periodu", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je poručio da ima prostora za povećanje standarda građana s obzirom da su nam prihodi veći za šest milijardi, a rashodi nešto manji od planiranih.

Vučić je, obraćajući >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se novinarima nakon što je grčkog premijera Aleksisa Ciprasa upoznao sa projektom Beograda na vodi, dodao da očekuje dobre rezultate i u februaru i martu, mada su, primetio je, to uvek teži meseci od januara.

Ipak, najvažnije je "ono što piše na semaforu", primetio je premijer, dodajući da se o boljem standardu može govoriti upravo ako rezultati budu bolji i u februaru i u martu.

Vučić je istakao da je Srbija u poslednjih mesec dana pokazala da je važna i da je kao mala zemlja, po broju stanovnika i površini, uspela da obezbedi susrete sa predstavnicima najznačajnijih zemalja Evrope i sveta ali i zvaničnicima regiona.

On je, povodom posete grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Beogradu, podsetio da je prethodno imao razgovore sa čelnicima u Indiji, a u Davosu sa predsednikom Kine, kao i sa potpredsednikom SAD.

Ukazao je i da je posle sedam godina predsednik vlade Grčke došao u posetu Beogradu.

Vučić je ocenio da je Srbija time pokazala da je važna u regionu i Evropi, da može da gradi dobre prijateljske odnose, unapređuje i stavlja na prvo mesto ekonomiju.

Što se Grčke tiče, premijer je izrazio uverenje da će trgovinska razmena moći da se poveća na 600 miliona evra i da se ide ka milijardi.

Stabilnost je važna za Srbiju i ceo Balkan, rekao je Vučić i poručio da se treba posvetiti budućnosti, boljem životnom standardu, a Srbija, iako u teškim uslovima u kojima joj mnoge stavri ne idu na ruku, u tome uspeva.

Građani, poručuje premijer, treba da budu spokojni i gledaju u budućnost.

"Srbija je zemlja na koju se računa u budućnosti i koju gotovo svi smatraju iskrenim, odgovornim i pouzdanim partnerom", rekao je Vučić.

"Hrvati imaju svoj put, a mi ćemo modernizovati vojsku"

Vučić je izjavio da Srbija neće preduzimati ništa povodom uvođenja obaveznog vojnog roka u Hrvatskoj, navodeći da Hrvati "imaju svoj put", a da će Vojska Srbije biti modernizovana.

Vučić je, upitan šta će Srbija preduzeti povodom uvođenja obaveznog vojnog roka u Hrvatskoj, odgovorio da neće preduzimati ništa, te da je siguran da ni Hrvatska ne preduzima ništa zbog nas.

Istakao je da poštuje predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, kojima želi mnogo uspeha.

"Svako bira svoj put, svako bira svoj način, neka rade šta žele. Mi imamo profesionalnu vojsku, modernizovaćemo je, ne zbog njih nego zbog sebe. Siguran sam da ni oni ne rade ništa zbog nas, želim da verujem u to", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da Srbija želi da zaštiti svoje nebo, kako se ne bi ponovila 1999. godina, te da će vojska biti u mnogo boljem stanju nego ranije.

"A oni neka rade svoj posao, kao i svi drugi", zaključio je Vučić.

U Briselu na stolu pravosuđe, ZSO, Mitrovica...

Premijer Vučić je uoči večerašnjih pregovora sa predstavnicima Prištine u Briselu rekao da nema unapred određenih tema i da pretpostavlja da će na stolu biti pravosuđe, Zajednica srpskih opština i Mitrovica.

Vučić je novinarima rekao da razgovori u Briselu nikada nisu prijatni, ali da delegacija Beograda, u kojoj će biti i predsednik Tomislav Nikolić, na pregovore ide da se bori za Srbiju, jer je to posao za koji je plaćena.

"A šta će da bude tamo, to ne mogu da znam", dodao je Vučić.

Rekao je i da ti razgovori nikada nisu prijatni, ali da ne želi da se žali.

"Uvek imate neku vrstu Pavlovljevog refleksa kad idete u Brisel, znate da vas čeka teško breme... Ali ne kukam i ne žalim se, nema smisla pošto se Srbima sa bezbroj problema nedostaje samo predsednik vlade koji će da plače nad svojom sudbinom", naveo je Vučić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.