Izvor: B92, 28.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašeta-Vukosavljević odbacuje optužbe Mlađana Dinkića

Beograd -- Republički ministar za saobraćaj i telekomunikacije Marija Rašeta- Vukosavljević demantovala je u izjavi za B 92 optužbe potpredsednika G 17 plus Mladjana Dinkića, da je pripadnicima zemunskog i surčinskog klana pomogla da uđu u privredne poslove u Srbiji i operu novac. " Nemam nikakve veze sa zemunskim klanom i nikada ih nisam ni imala, ni posredne ni neposredne", rekla je Marija Rašeta - Vukosavljević.

Podsećamo, stranka G17 Plus optužila je Mariju Rašetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << -Vukosavljević i da je izvršila zloupotrebu službenog položaja i da je prilikom reotkupa akcija Telekoma Srbije oštetila Poštu za 101.000 evra. U saopštenju G17 je navedeno da je ministar Rašeta uputila, 21. aprila 2003. godine, dopis direktoru PTT Srdjanu Blagojeviću u kojem se traži da se obustave sve planirane isplate po osnovu reotkupa akcija "Telekoma". Da su ove tvrdnje istinite za B 92 je potvrdila i sama Marija Rašeta - Vukosavljević, ali je, ujedno i navela da je dopis poslat, jer je postojao cajtnot oko isplate treće i četvrte rate za otlkup italijanskih deonica telekoma. U tom trenutku trajali su pregovori sa Italijanima oko odlaganja plaćanja rata i zato je poslat dopis Blagojeviću, kaže marija rašeta Vukosavljević: "Naravno dobili smo odlaganje kredita. Odlaganje isplate treće i ćetvrte rate. Treću smo ratu dobili da možemo da je isplatimo do 20. maja i četvrtu do kraja juna meseca, tako da smo imali jednu mogućnost da "udahnemo vazduh", da dobijemo slobodnog prostora da možemo da izugovaramo mnogo bolje uslove, što smo i uradili. Zamislite šta bi se desilo za slučaj da se neki od kredita ne ispoštuje. Izgubili bismo pare koje smo već dali, izgubili bismo ne samo 29 posto italijanskih akcija, nego i akcije koje bi dali kao garanciju za slovenački kredit. Znači, to je nešto što Vlada mora da donese kao odluku i mi smo se saglasili sa time da to nije dobro rešenje", kazala je Rašeta-Vukosavljević.

Ministar za saobraćaj i telekomunikacije Marija Rašeta- Vukosalvjević najavila je i da će od ministarstva finanasija tražiti ekspertizu kako bi se utvrdila povoljnost kredita koji su podizani da bi akcije Telekoma bile otkupljene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.