RTK: EU sugerisao da se ne dozvoli poseta Bogdanovića Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTK: EU sugerisao da se ne dozvoli poseta Bogdanovića Kosovu

PRIŠTINA - Brisel je sugerisao kosovskim vlastima da ne dozvole juče planiranu posetu Kosovu ministra Srbije za Kosovo Gorana Bogdanovića, javila je večeras Radio Televizija Kosova, pozivajući se na izvore iz međunarodne zajednice.

Taj potez se vezuje za ponašanje ministra inostranih poslova Srbije Vuka Jeremića prema predstavniku Evropske Unije u Srbiji Piteru Sorensenu, javila je RTK.

"Ponašanje Jeremića je podstaklo Evropsku Uniju da ohrabri kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << institucije da spreče ministra Srbije za Kosovo Gorana Bogdanovića da uđe na Kosovo". rekli su neimenovani izvori RTK-a.

Jedan evropski zvaničnik je rekao da je "Brisel poručio svojoj misiji na Kosovu, Euleksu, da zajedno sa prištinskim vlastima zaustave ovu posetu, kao znak nezadovoljstva zbog ponašanja prema predstavniku (visokog predstavnika EU) Havijera Solane u Beogradu," javila je RTK.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.