RT: Razumni Amerikanci i iskusni komandanti neće dozvoliti radikalima u SAD-u da krenu u rat - Teheran

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Razumni Amerikanci i iskusni komandanti neće dozvoliti radikalima u SAD-u da krenu u rat - Teheran

Hladnije glave među američkim stanovništvom i vojskom neće dozvoliti tvrdolinijašima da povedu zemlju u otvoreni rat protiv Irana, rekao je visoki vojni zvaničnik u Teheranu usred rastućih tenzija u Persijskom zalivu.
"Verujemo da razumni Amerikanci i njihovi iskusni komandanti neće dopustiti da ih njihovi radikalni elementi dovedu u situaciju iz koje bi bilo vrlo teško izaći, i zato neće ući u rat", saopštio je brigadni general Hasan Seifi, pomoćnik komandanta iranske vojske. General Seifi je rekao da su tokom godina SAD "bile u mogućnosti da precizno procene snagu naših oružanih snaga", te da zbog toga nikada nisu pokušale da direktno napadnu Iran. On je dodao da Vašington neće voditi otvoreni rat protiv Teherana jer bi njegova vojska nanela velike gubitke američkim trupama i nanela udarac "međunarodnom ugledu" Vašingtona.
SAD su ranije rasporedile tri raketna razarača u Persijski zaliv. Oni su se pridružili udarnoj grupi brodova na čelu sa nosačem aviona "Abrahamom Linkolnom", koja se trenutno nalazi kod obala Omana, blizu Zaliva. Američko koncentrisanje snaga u blizini iranskih voda poklopila se sa izveštajima da Pentagon razmišlja o slanju još vojnika u Irak, koji graniči sa Iranom. Odnosi između Irana i SAD-a su se dramatično pogoršali nakon što je predsednik Donald Tramp jednostrano povukao državu iz Zajedničkog sveobuhvatnog plana delovanja o iranskom nuklearnom programu prošle godine i ponovo uveo sankcije Iranu. Taj potez je osudio veliki broj zemalja, uključujući i najbliže saveznike Vašingtona.

Izvor: Vostok / RT  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.