UZDAMO SE U RACIONALNE AMERIKANCE DA UBUZDAJU EKSTREMISTE U VAŠINGTONU: Iranski general apelovao na razum

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UZDAMO SE U RACIONALNE AMERIKANCE DA UBUZDAJU EKSTREMISTE U VAŠINGTONU": Iranski general apelovao na razum

Iranski general Hasan Seifi izjavio je danas da će "racionalni Amerikaci sprečiti rat.

Iranski general Hasan Seifi izjavio je danas da će "racionalni Amerikaci i iskusni američki komandanti" verovatno obuzdati "radikalne elemente" u Vašingtonu i sprečiti rat s Iranom, objavila je poluzvanična iranska agencija Mer.

- Verujemo da racionalni Amerikanci i njihovi iskusni komandanti neće dozvoliti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njihovim radikalnim elementima da ih dovedu u situaciju iz koje bi bilo teško izvući se i zbog toga oni neće ući u rat - kazao je Seifi, pomoćnik glavnog komandanta iranske vojske.

Podsećamo da je u poslednje vreme došlo do rasta napetosti i tenzija na Bliskom istoku i da nije isključena mogućnost sukoba između SAD i Irana, iako i jedna i druga strana javno isnose da ne žele sukobe. Poslednji potez SAD, da u region Zaliva pošalju dodatnih 1.500 vojnika izazvao je bujicu negodovanja u svetu, jer mnogi smatraju da Sjedinjene Države gomilanjem trupa vrše vojnu pripremu za invaziju na Iran.

Povodom ovog poteza SAD zvaničnici u Moskvi najavili su da će zatražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.