RIK nabavlja 8.500 kutija za predsedničke izbore

Izvor: Blic, 13.Apr.2012, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK nabavlja 8.500 kutija za predsedničke izbore

Republička izborna komisija odlučila je danas da pokrene postupak javne nabavke 8.500 glasačkih kutija za opremanje biračkih mesta za predsedničke izbore 6. maja, u vrednosti od oko 47 miliona dinara bez PDV-a.

Kako je navedeno u odluci, sredstva za realizaciju ove nabavke obezbeđena su u budžetu Srbije, a naručilac će doneti odluku o izboru najpovoljnije ponude u roku od tri dana od dana otvaranja ponude. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

RIK je na sednici formirao i Komisiju za javnu nabavku, na čijem čelu će biti Vesna Ćirić, a koja ima zadatak da pripremi konkursnu dokumentaciju, otvori, pregleda i oceni ponude, vodi pregovarački postupak i sastavlja pisani izveštaj o stručnoj oceni ponude.

Ta komisija treba da pripremi i predlog odluke o izboru najpovoljnije ponude.

RIK je na sednici odlučio i da se svih 29 ustanova za izvršenje krivičnih sankcija u zemlji odrede kao biračka mesta, bez obzira na to što u nekima od njih nema 100 birača, koliko je potrebno za postojanje biračkog mesta.

RIK je tu odluku doneo na predlog Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, a kako je obrazložio sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović, time se omogućava ostvarivanje zakonima predviđenih prava osoba lišenih slobode.

Povezane vesti: Reformistička stranka predala izbornu listu RIK-u

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.