Prva svađa: Dinkić neće Velju za ministra poljoprivrede, Ilić mu poručio da se on ne pita

Izvor: Blic, 02.Jul.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva svađa: Dinkić neće Velju za ministra poljoprivrede, Ilić mu poručio da se on ne pita

Iako nova vlada još nije ni formirana, počele su prve svađe potencijalnih koalicionih partnera. Predsednik URS Mlađan Dinkić je preko svog Tviter profila sinoć objavio da Velimir Ilić sigurno neće biti ministar poljoprivrede, dok iz Nove Srbije odgovaraju da Mlađan Dinkić ne određuje ko će biti ministar. Dinkić: Velja neće biti ministar poljoprivrede, Ilić: Dinkić ne određuje ko će biti ministar

Dinkić je na svom nalogu na Tviteru napisao: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Neće Velja biti ministar poljoprivrede".

Nova Srbija očekuje da mandatar buduće vlade Ivica Dačić sastavi kabinet, koji će što pre preuzeti odgovornost za tešku situaciju u kojoj se Srbija nalazi, ali ne očekuje da lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić određuje personalna rešenja i ko će biti ministar.

"Za NS su programi principi nove vlade, važniji od bilo kog personalnog rešenja, a to da li će Ilić biti ministar poljoprivrede, nekog drugog ministarstva ili uopšte ne,

nema pravo da određuje Dinkić kao predsednik URS, već jedino mandatar Dačić", kaže se u saopštenju.

"S obzirom na to da se Nova Srbija o svim pitanjima za buduću vladu dogovara sa koalicionim partnerom Srpskom naprednom strankom, pravo je pitanje po čijem nalogu se Dinkić bavi kadrovskim rešenjima u budućoj vladi i čiji je interes da ministar poljoprivrede bude neko drugi, a ne Ilić", pita NS.

Povezane vesti: Ilić: Buduću vladu ne treba da čini više od pet stranaka
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.