Izvor: B92, 24.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog izjave ministra

Beograd -- ANEM protestovao zbog napada ministra pravde Zorana Stojkovića na članicu ANEM-a - Radio BOOM 93 iz Požarevca.

U izjavi za RTS Stojković je optužio radio da namerno plasira neistine o dešavanjima u srpskim zatvorima kako bi izazvao uznemirenje zatvorenika. Asocijacija nezavisnih elektronskih medija navodi da teške, neargumentovane i paušalne optužbe ministra predstavljaju primer neprihvatljivog i nezakonitog pritiska na javno glasilo i ograničavanja slobode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnog informisanja.

ANEM podseća da je Radio BOOM 93 bio više puta zabranjivan tokom devedesetih godina, upravo zbog nepristajanja da nezavisnu uređivačku politiku i privrženost profesionalnim standardima i novinarskim kodeksima podredi interesima političara i političkih partija.

ANEM pruža punu podršku Radiju BOOM 93 da svoju uređivačku nezavisnost i profesionalizam očuva i ovog puta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.