Protest zbog izjave ministra

ANEM protestovao zbog napada ministra pravde Zorana Stojkovića na članicu ANEM-a - Radio BOOM 93 iz Požarevca.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2006.

16:01

Default images

U izjavi za RTS Stojković je optužio radio da namerno plasira neistine o dešavanjima u srpskim zatvorima kako bi izazvao uznemirenje zatvorenika. Asocijacija nezavisnih elektronskih medija navodi da teške, neargumentovane i paušalne optužbe ministra predstavljaju primer neprihvatljivog i nezakonitog pritiska na javno glasilo i ograničavanja slobode javnog informisanja.

ANEM podseća da je Radio BOOM 93 bio više puta zabranjivan tokom devedesetih godina, upravo zbog nepristajanja da nezavisnu uređivačku politiku i privrženost profesionalnim standardima i novinarskim kodeksima podredi interesima političara i političkih partija.

ANEM pruža punu podršku Radiju BOOM 93 da svoju uređivačku nezavisnost i profesionalizam očuva i ovog puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: