Protest u Sarajevu zbog dolaska Vučića

Izvor: Akter, 08.Jan.2016, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Sarajevu zbog dolaska Vučića

Ambasadoru Srbije u BiH Stanimiru Vukićeviću predat je zahtev da premijer Srbije Aleksandar Vučić u subotu ne ide u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske, jer je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim 9. januar kao Dan RS

Predstavnici dve nevladine organizacije, Bošnjačkog i Antidejton pokreta, Sejfudin Tokić i Nihad Aličković, predali su danas zahtev ambasadoru Srbije u BiH Stanimiru Vukićeviću da premijer Srbije Aleksandar Vučić u subotu ne ide u Banjaluku na >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << proslavu Dana Republike Srpske, jer je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim 9. januar kao Dan RS.

Ispred zgrade ambasade Srbije u Sarajevu okupilo se nekoliko aktivista tih organizacija i postavljen je transparent na kojem je ispisano "Vučiću, kakav je pogled sa Jevrejskog groblja?!".

U zahtevu je navedeno da Vučić treba da otkaže dolazak na proslavu Dana Republike Srpske zbog, kako se naglašava, nepoštovanja institucija BiH, kršenja medjunarodnog prava i činjenice da je proglašenje Republike srpskog naroda u BiH 9. januara 1992. godine "bio uvod u zločine i genocide".

Kapija ambasade Srbije je ostala zatvorena. Iz ambasade Srbije nisu reagovali na protest, ali su, kako prenose sarajevski mediji, primili pismo organizatora.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.