Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2020, 14:48

Protest u Novom Pazaru: Zar su izbori važniji od života

Stotinak Novopazaraca okupilo se danas ispred zgrade Gradske uprave protestujući zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u tom gradu i sve većeg broja obolelih i umrlih od koronavirusa.

Protest u Novom Pazaru: Zar su izbori važniji od života

Noseći maske i poštujući fizičku distancu, okupljeni su nosili transparente sa natpisima "Hvala doktorima herojima", "Hvala lekarima iz Kragujevca i Kraljeva", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Hvala Turskoj", "Hvala Bosno", "Hvala dijasporo", "Hvala Novače i Ademe".

Učesnici skupa su nosili i transparente "Mi nismo građani drugog reda", "Gde je krizni štab", "Gde je gradska vlast", "Zašto ste krili istinu" i "Zar su izbori važniji od života", tražeći odgovornost lokalnih i državnih funkcionera.

Jedan od organizatora skupa Izet Rizović kazao je da su se građani okupili jer se "ne mire sa trenutnom situacijom" i dodao da skup predstavlja "vapaj za vazduh i život koji je prethodnih dana u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu postao bezvredan".

"Mi dižemo glas i pitamo zašto se krila istina od nas i zašto je preča vlast od ljudskih života. Ovde smo u ime onih čiji su životi mogli biti spašeni i kako bismo spasili živote onih koji su u bolnicama širom Sandžaka i Srbije", rekao je Rizović.

Dodao je da pružaju punu podršku lekarima herojima koji svakodnevno, u teškim uslovima, rizikujući svoje, čine sve da spasu živote drugih.

"Napolje sa politikom iz bolnica, jer je ona, uz korupciju, dovela do kolapsa zdravstvenog sistema. Hvala lekarima iz Kragujevca, Kraljeva i ostalih gradova Srbije, hvala vojnim lekarima", kazao je Rizović.

On je zatražio da "odgovorni za smrt velikog broja ljudi u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru budu procesuirani".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Održan protest građana u Novom Pazaru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2020

U Novom Pazaru se ispred zgrade Gradske uprave 5. jula okupilo oko stotinu građana u znak protesta zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u tom gradu i sve većeg broja obolelih i umrlih od COVID 19 Okupljeni građani su nosili maske i poštovali mere fizičke distance, držeći natpise: "Hvala doktorima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.