Protest policijskog sindikata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest policijskog sindikata

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) održao je danas protest zbog najavljenog otpuštanja 1.475 njihovih kolega, koji su premešteni na nepostojeća radna mesta, a potom im sledi otkaz.

Protestu je prisustvovalo oko 150 ljudi, a predsednik NPSS Momčilo Vidojević zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da uspostavi jasne kriterijume za rešavanje viška zaposlenih u MUP, "a ne da se to radi po poslušnosti ili neposlušnosti".

"Proteruju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << one koji im nisu poslušni, a kriminalce ostavljaju", istakao je Vidojević, i objasnio da sindikati već godinama ukazuju na kriminalnog ponašanja pojedinih načelnika policijskih uprava i rukovodioca organizacionih jedinica.

Isti ti kriminalci, ukazao je Vidojević, sada predlažu ko će biti "za odstrel".

Ministru Stefanoviću on je poručio da problem može da se reši "za pet minuta", samo da se sedne za sto i ostave sujete po strani, kako časni i pošteni policajci ne bi dobili otkaz.

Vidojević je upozorio da ono što rukovodstvo MUP namerava predstavlja i kockanje sa bezbednosti građana, jer "neko iz vrha vlasti tera policajce na ulicu da se snalaze".

Opasno je kad se policajac snalazi, strahujem da će mnogi od vas postati lak plen kriminalcima, poručio je on.

Vidojević je najavio da će narednih nedelja i meseci NPSS organizovati seriju protesta, a iskorističe i zakonsku mogućnost i proglasiti štrajk.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.