Izvor: B92, 06.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinski tim potvrdio put u Beč

Priština -- Pregovarački tim Prištine potvrdio da će učestvovati u nastavku pregovora u Beču.

Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija Marti Ahtisari zakazao je nove pregovore za 13. februar, a učešće prištinske delegacije potvrdio je portparol tog tima Skender Hiseni. On je izjavio da je Kosovo spremilo odgovore na svaku temu.

"Predsednik Fatmir Sejdiju je zvaničnim dopisom pozitivno odgovorio Ahtisariju. To znači da će ekipa biti spremna da se angažuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u narednoj fazi, koju je Ahtisari nazvao konsultativnom", kaže Hiseni.

Odluka Prištine da učestvuje u nastavku pregovora nije iznenađenje. Prištini se više nego žuri s privođenjem kraju pregovora i iznošenjem Ahtisarijevog predloga pred Savet bezbednosti UN, što je, posle jučerašnjeg susreta sa izaslanikom SAD Frenkom Viznerom, potvrdio i Sejdiju.

"Spremni smo da pružimo doprinos dodatnom angažovanju. Duboko smo uvereni da će ubrzo uslediti i drugi koraci u tom pravcu, koji će voditi Savetu bezbednosti i otvaranju novog poglavlja u razvoju Kosova", rekao je Sejdiu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.