Prištinski tim potvrdio put u Beč

Pregovarački tim Prištine potvrdio da će učestvovati u nastavku pregovora u Beču.

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2007.

07:36

Default images

Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija Marti Ahtisari zakazao je nove pregovore za 13. februar, a učešće prištinske delegacije potvrdio je portparol tog tima Skender Hiseni. On je izjavio da je Kosovo spremilo odgovore na svaku temu.

"Predsednik Fatmir Sejdiju je zvaničnim dopisom pozitivno odgovorio Ahtisariju. To znači da će ekipa biti spremna da se angažuje u narednoj fazi, koju je Ahtisari nazvao konsultativnom", kaže Hiseni.

Odluka Prištine da učestvuje u nastavku pregovora nije iznenađenje. Prištini se više nego žuri s privođenjem kraju pregovora i iznošenjem Ahtisarijevog predloga pred Savet bezbednosti UN, što je, posle jučerašnjeg susreta sa izaslanikom SAD Frenkom Viznerom, potvrdio i Sejdiju.

"Spremni smo da pružimo doprinos dodatnom angažovanju. Duboko smo uvereni da će ubrzo uslediti i drugi koraci u tom pravcu, koji će voditi Savetu bezbednosti i otvaranju novog poglavlja u razvoju Kosova", rekao je Sejdiu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: