Priština i Euleks na prelazima, Srbi na barikadama (FOTO + VIDEO)

Izvor: S media, 16.Sep.2011, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština i Euleks na prelazima, Srbi na barikadama (FOTO + VIDEO)

Kosovska policija i carina na prelazima na severu Kosova. Srbi na prelazu Brnjak istovarili 30 kamiona zemlje i onemogućili da iko pređe preko ovog punkta. Radikali uklonili parolu Kfora "Stop, budemo pucali" i ušli u Mitrovicu. Do prelaza Jarinje stigli studenti iz Beograda.

GALERIJA SLIKA

Na Jarinju i Brnjaku od jutros pripadnici kosovske policije i carine, zajedno sa pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Euleksa.

Kako javlja izveštač "Blica", Srbi su na prelazu Brnjak istovarili 30 kamiona zemlje i tako onemogućili da iko pređe preko ovog prelaza.

Kako objavljuje FB grupa "Istina o Srbiji", na Brnjak su sletela tri helikoptera; među njima pripadnici Kfora i tri osobe u crnim uniformama sa žutim trakama koje obično nose carinici. Među njima je i jedan Albanac.

Radio KiM javio je da je tačno u podne vojni helikopter KFOR-a sa oko 30 američkih vojnika sleteo na Jarinje.

Na Jarinju mirno, ali napeto

Na administrativnom prelazu Jarinje, koji obezbeđuju nemački vojnici KFOR-a okupljeno je više stotina građana, javlja novinar KIM radija sa lica mesta.

Ministar policije Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je operacija izvedena nešto pre osam sati i da su službenici kosovske carine i policije prebačeni, zajedno sa pripadnicima Euleksa, na prelaze helikopterima iz obližnje baze Kfora kod Leposavića.

Jeremić: Srbija za dijalog, na Kosovu ugrožen mir

Ban zabrinut zbog situacije na severu Kosova

Tači: Imamo saglasnost medjunarodnih faktora

Euleks će, naveo je Redžepi vršiti operativni deo poslova na prelazima, a kosovski službenici će imati tehničku ulogu.Redžepi je kazao da je operacija izvršena bez problema.

Kfor neće prevoziti carinike iz Prištine

Kfor doneo odluku i saopštio vlastima u Prištini i misiji EU da neće učestvovati u prevozu kosovskih carinika na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak. U pismu koje je Vlada Srbije uputila Ketrin Ešton piše da će Beograd prekinuti pregovore sa Prištinom, jer nema smisla voditi dijalog, kad jedna strana vuče jednostane poteze.

Opširnije pročitajte OVDE

Radikali jutros krenuli na administrativni prelaz Jarinje. Na punktu skinuli parolu Kfora "Stop, budemo pucali", tvrdi potpredsednica radikala Vjerica Radeta.

Kosovska Mitrovica: Radnici i učenici mirno protestuju

Zaposleni u kosovsko-mitrovačkim preduzećima od jutros su, umesto na radnim mestima, na ulicama severnog dela tog grada, a najviše ih je u blizini glavnog mosta koji razdvaja severni srpski od južnog albanskog dela Kosovske Mitrovice.

Opširnije pročitajte OVDE

Načelnik kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković kaže za S media portal da je situacija u ovom okrugu mirna, ali napeta.

Stigli studenti iz Beograda

Do prelaza Jarinje stigla grupa studenata iz Beograda, koji, kako se navodi, žele da pruže podršku Srbima na severu Kosova.

Jarinje blokirano

Pripadnici hrvatskih jedinica u sastavu KFOR prevezli su oko osam sati pripadnike EULEKS-a i kosovske carinike na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Kako navodi KiM radio, počelo je masovno okupljanje Srba na putevima koji vode ka ovim prelazima.

Šta se dešavalo na sednici Saveta bezbednosti i kako je protekla noć na severu Kosova detaljnije možete pročitati OVDE.

(S media, Ag., Foto: Beta, Stefan Živković)
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Organizacija Obraz

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.