Priština angažuje strane firme za lobiranje

Izvor: Blic, 20.Sep.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština angažuje strane firme za lobiranje

Kosovske institucije nameravaju da angažuju neku medjunarodnu lobističku firmu kako bi obezbedile da veći broj zemalja prizna nezavisnost Kosova, prenosi danas prištinski list "Express".

Pozivajući se na izvore u vladi Kosova list navodi da su kosovske institucije vrlo blizu donošenja takve odluke.

"Lideri su shvatili da je potrebno da se angažuju međunarodne kompanije specijalizovane u lobiranju i u tom pogledu su fokusirani na angažovanju pojedinih američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << firmi sa iskustvom u toj oblasti", prenosi list navode vladinog zvaničnika.

"Mi tražimo da to bude firma sa iskustvom i da ima pristup zemljama koje još uvek nisu priznale našu nezavisnost. Ta firma će verovatno biti američka, koja ima svoje predstavnike širom sveta, kao i u zemljama Evropske unije koje još nisu priznale Kosovo ", rekao je neimenovani zvaničnik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.