Priština: Plaćenim lobiranjem do priznanja?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2010, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Plaćenim lobiranjem do priznanja?

Prištinske institucije su, zbog želje da što više zemalja prizna nezavisnost Kosova, blizu odluke da angažuju strane kompanije, da bi pomogle u tom procesu, piše danas prištinski Ekspres, pozivajući se na izjavu neimenovanog istaknutog zvaničnika vlade u Prištini.

Prema njegovim rečima, predstavnici prištinske vlade su shvatili da je potrebno angažovanje stranih kompanija specijalizovanih za lobiranje.

Zato razmatraju iznajmljivanje usluga iskusne američke firme, čiji su predstavnici aktivni u celom svetu, uključujući članice Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština angažuje strane firme za lobiranje

Izvor: Blic, 20.Sep.2010

Kosovske institucije nameravaju da angažuju neku medjunarodnu lobističku firmu kako bi obezbedile da veći broj zemalja prizna nezavisnost Kosova, prenosi danas prištinski list "Express"...Pozivajući se na izvore u vladi Kosova list navodi da su kosovske institucije vrlo blizu donošenja takve odluke..."Lideri...

Nastavak na Blic...

Zemlje Jugoistočne Evrope: Nezavisnost Kosova dobra za region

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2010

Predsednici skupštinskih odbora nekoliko zemalja Jugoistočne Evrope izdali su u Prištini izjavu u kojoj ocenujuju da je nezavisno Kosovo faktor stabilnosti u regionu. U Prištini je danas održan sasastanak predsednika spoljnopolitičkih odbora skupština Albanije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.