Izvor: B92, 17.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Pretučena novinarka VOA

Priština -- Dopisnica srpskog servisa Glasa Amerike Vesna Bojičić pretučena preksinoć u svom stanu u Čaglavici, preneo Glas Amerike.

"U dva sata začula sam tihe korake i kucanje na vratima i kada sam otvorila vrata, na moje veliko iznenađenje pojavio se muškarac u crnoj maskirnoj uniformi sa fantomkom na glavi", navodi Vesna Bojičić, kao i da ju je muškarac odgurnuo unazad i udarao po glavi, grudnom košu i leđima.

Prema njenim rečima sa batinama su stizale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvrede na račun njenog rada za Glas Amerike i, kako je navela, "privrženosti Albancima" uz obraćanje sa najpogrdnijim rečima.

Novinarka navodi da nije zvala hitnu pomoć jer bi njen poziv direktno bio prosledjen policiji, jer ona, na osnovu svog ranijeg iskustva nema poverenja u kosovsku policiju niti u kosovske institucije.

"Napadač je izuzetno dobro govorio srpski što ne mora da znači ništa, a može da kaže i puno toga", navela je Bojičićeva i dodala da je u poslednje vreme primila više pretnji na način na koji je pisala svoje izveštaje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.