Priština: Pretučena novinarka VOA

Dopisnica srpskog servisa Glasa Amerike Vesna Bojičić pretučena preksinoć u svom stanu u Čaglavici, preneo Glas Amerike.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2007.

23:12

Default images

"U dva sata začula sam tihe korake i kucanje na vratima i kada sam otvorila vrata, na moje veliko iznenađenje pojavio se muškarac u crnoj maskirnoj uniformi sa fantomkom na glavi", navodi Vesna Bojičić, kao i da ju je muškarac odgurnuo unazad i udarao po glavi, grudnom košu i leđima.

Prema njenim rečima sa batinama su stizale uvrede na račun njenog rada za Glas Amerike i, kako je navela, "privrženosti Albancima“ uz obraćanje sa najpogrdnijim rečima.

Novinarka navodi da nije zvala hitnu pomoć jer bi njen poziv direktno bio prosledjen policiji, jer ona, na osnovu svog ranijeg iskustva nema poverenja u kosovsku policiju niti u kosovske institucije.

"Napadač je izuzetno dobro govorio srpski što ne mora da znači ništa, a može da kaže i puno toga", navela je Bojičićeva i dodala da je u poslednje vreme primila više pretnji na način na koji je pisala svoje izveštaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: