Prijateljstvo, razumevanje i međusobna podrška Srbije i Meksika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 09:18

Prijateljstvo, razumevanje i međusobna podrška Srbije i Meksika

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Meksiku sa ministrom spoljnih poslova Marselom Ebrardom Kasaubonom i istakao da odnose dve zemlje krasi iskreno prijateljstvo, međusobno razumevanje, poštovanje i podrška.

Podvukao je da o dugogodišnjim vezama Srbije i Meksika govori i činjenica da ove godine obeležavamo 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Posebno zadovoljstvo šef srpske diplomatije izrazio je povodom toga što je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 10 godina ministar spoljnih poslova Srbije u bilateralnoj poseti Meksiku, a ovom prilikom izrazio je nadu da ćemo u narednom periodu imati priliku da u Srbiji ugostimo predsednika Meksika Andresa Manuela Lopesa Obradora i ministra Kasaubona.

Na sastanku je razgovarano o konkretnim koracima za dalje jačanje prijateljskih odnosa i saradnje Srbije i Meksika, a posebno ekonomske saradnje.

Ministri su se saglasili da je od suštinske važnosti za intenziviranje saradnje na ekonomskom planu što skorije zaključivanje sporazuma o promociji i zaštiti investicija, o dvostrukom oporezivanju, kao i o ukidanju viza za građane Srbije.

Takođe, ovom prilikom šef srpske diplomatije pozvao je investitore iz Meksika da ulažu u Srbiji.

Selaković je zahvalio Meksiku na čvrstoj podršci Srbiji po pitanju očuvanja našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta i opredeljenosti za poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava, kao i na podršci naporima koje predsednik Vučić i naša vlada ulažu u rešavanje kosovsko-metohijskog pitanja mirnim sredstvima.

Govoreći o saradnji dva ministarstva spoljnih poslova, Selaković je ukazao na važnost redovne komunikacije i kontakata kroz redovno održavanje političkih konsultacija i saradnju dve diplomatske akademije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Srbiju i Meksiko krasi iskreno prijateljstvo, poštovanje i podrška

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2021

Ministri spoljnih poslova Srbije i Meksika Nikola Selaković i Marselo Ebrardo Kasaubon razgovarali su u Meksiko Sitiju o koracima za dalje jačanje prijateljskih odnosa i saradnje Srbije i Meksika, posebno u oblasti ekonomije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.