Izvor: B92, 15.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje smrću državnom sekretaru

Beograd -- Pretnje državnom sekretaru za ljudska prava Marku Karadžiću. Nepoznata organizacija sa skraćenicom UZS Karadžiću preti likvidacijom.

Na Karadžićevu adresu u Ministarstvu stiglo je nepotpisano pismo u kome nepoznata organizacija sa skraćenicom UZS Karadžiću preti likvidacijom i fizičkim povređivanjem. Karadžića u pismu vređaju, jer se založio za usvajanje antidiskrimiaciong zakona i za pravo homoseksualnih osoba na proteste.

Pored vulgarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvreda upućenih Karadžiću, napada se i TV B92 kao antisrpska kuća, ali i brojne javne ličnosti, među njima i Borka Pavićević, Nataša Kandić, Sonja Liht, Sonja Biserko, Vojin Dimitrijević.

Povodom plakata u Pančevu i pretećeg pisma, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić obratio se MUP-u.

Karadžić je za B92 rekao da je ovo napad ne samo na njega, nego i na sve koji se u Srbiji bore za ljudska i manjinska prava.

U ovakvim situacijama, reakcija vlasti na svim nivoima neophodna je, jer društvo kao što je naše, koje je nažalost još u izolaciji, predstavlja pogodno tlo za širenje mržnje, rekao je državni sekretar.

Karadžić se nada da će MUP i istražni organi uraditi sve u skladu sa zakonom kako bi pokazali da svaki pojedinac u ovoj zemlji može da očekuje adekvatnu zaštitu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Pretnje državnom sekretaru

Izvor: Mondo, 15.Apr.2009

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić dobio je preteće pismo na adresu Ministarstva, samo nekoliko dana nakon što je Pančevo oblepljeno plakatima na kojima se poziva na njegov linč.

Nastavak na Mondo...

Državni sekretar primio pismo s pretnjama smrću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2009

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić izjavio je večeras Tanjugu da mu je nepoznata organizacija sa skraćenicom UZS uputila pismo u kome mu preti smrću. Karadžić je rekao da je pismo, namenjeno njemu, stiglo na adresu tog ministarstva, a sadržalo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pretnje smrću Marku Karadžiću

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2009, 02:37

Na adresu državnog sekretara Marka Karadžića, u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, stiglo je nepotpisano pismo u kome mu nepoznata organizacija sa skraćenicom UZS preti likvidacijom i fizičkim povređivanjem. Pošiljaoci u teskt vređaju Karadžića i druge javne ličnosti i medijske kuće,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.