Preporuka Ministarstva: Akademsku godinu početi himnom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2021, 15:07

Preporuka Ministarstva: Akademsku godinu početi himnom

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je danas svim visokoškolskim ustanovama, na predlog SKONUS-a, da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije "Bože pravde".

S obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Srbiji, navodi Ministarstvo u saopštenju, na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društvenoj zajednici.

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera, navodi Ministarstvo.

Kako se ističe, temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima.

"Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svim studentima i profesorima želi uspešan početak akademske 2021/2022. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo prosvete preporučilo da i akademska godina počne izvođenje himne

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2021

Ministarstvo prosvete preporučilo je svim visokoškolskim ustanovama da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Srbije "Bože pravde".

Nastavak na N1 televizija...

Kao i u školama, nastava na fakultetima počinje izvođenjem državne himne

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Sep.2021

Prema saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a s obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Republici Srbiji, svim visokoškolskim ustanovama, na predlog SKONUS-a, preporučeno je da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.