Izvor: B92, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekid sednice zbog SO Grocka

Beograd -- Sednica Skupštine prekinuta je posle pola sata, nakon informacija radikala o "napadu policije na Skupštinu opštinu Grocka".

Sednica je u međuvremenu nastavljena, a radikali učestvuju u njenom radu. Prethodno je na sednici, na kojoj se razmatra set zakona neophodnih za raspisivanje lokalnih izbora, Dragan Todorović iz Srpske radikalne stranke to konstatovao iz skupštinske klupe, a pre toga je za govornicom tražio objašnjenje šta se dešava u SO Grocka, gde su, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako je naveo, upali policija i "neko iz Grada".

"Nećemo se javljati za reč po Poslovniku, ali dajemo vam primeren rok da nas obavestite o povlačenju policije i da se problem reši u normalnom postupku", kazao je Todorović za govornicom.

Ministar Milan Marković, koji u ime Vlade obrazlaže zakonske predloge, prekinuo je obrazlaganje nakon Todorovićeve upadice i predsedavajući Miloljub Albijanić je potom proglasio pauzu.

Poslanici Skupštine Srbije prihvatili su na početku sednice predlog da se set zakona neophodnih za raspisivanje lokalnih izbora usvoji po hitnom postupku, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.