Izvor: B92, 07.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici 60 mesta sa Kosova podržali strategiju

Beograd -- Predstavnici 60 srpskih opština sa Kosova podržali su, na sastanku sa premijerom Srbije Zoranom Đinđićem, strategiju republičke Vlade za rešavanje pitanja pokrajine. Predsednik Pokreta za Kosovo i Metohiju, Momčilo Trajković, rekao je Radiju B92 da Srbi sa Kosova ne veruju da će zahtevi međunarodnoj zajednici da krene u rešavanje problema pokrajine dovesti do momentalnog rešenja. On je, međutim, dodao da je važno da se taj proces pokrene, i da se tokom njega postave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << principi za rešavanje pitanja Kosova. "Ono što su čuli od Zorana Đinjića, zadovoljilo je predstavnike Srba sa Kosova", rekao je Trajković i dodao: "Mislim da se oni vraćaju sa samopouzdanjem da država više neće da stane kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Srbija se budi i jednostavno postavlja direktno, vrlo važno pitanje međunarodnoj zajednici koja je pre svega odgovorna za rešavanje ovog problema. Na terenu stanje nije dobro. Tamo se polako i siguruno instalira nova država. Institucije postale su sada albanske. Narod je u beznađu i iseljavanje se nastavlja. Plašimo se da kada počnu razgovori o Kosovu i Metohiji ne bude kasno. Na kraju krajeva, u razgovorima koje imamo sa međunarodnom zajednicom, njeni predstavnici pitaju zašto Srbija ćuti, da li je ona zaboravila na Kosovo i Metohiju", kaže Trajković.

Momčilo Trajković je dodao da rešavanje pitanja Kosova "ne može da bude van principa koji su već postavljeni na Balkanu, a to je da nema promene granica i da je rešenje u integracijama".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.