Potpisan sporazum između Kfora i albanske pogranične policije

Izvor: Blic, 13.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum između Kfora i albanske pogranične policije

Komandant Kfora general potpukovnik Gzavije de Marnak i generalni direktor državne policije MUP-a Republike Albanije, Ahmet Prenči potpisali su danas u Tirani sporazum o operativnim procedurama između Kfora i albanske pogranične policije.

Tim sporazumom su utvrđene tehničko-operativne procedure u vezi sa pograničnom bezbednošću i o saradnju izmedu Kfora i snaga bezbednosti Albanije. Kako je saopšteno iz komande Kfora u Prištini radi se značajnom dokumentu koji reguliše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << operativne odnose između Kfora i albanske policijske službe u pograničnim zonama.

"Ovaj dokument podleže redovnim revizijama koje uzimaju u obzir iskustvo stečeno kroz zajedničko patroliranje duž granice između Kosova i Albanije. Poslednji tehnički sporazum potpisan je aprila 2006. između Kfora i oružanih snaga Albanije", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sporazum albanske policije s Kforom

Izvor: B92, 13.Avg.2008

Tirana -- Albanska policija i Kfor potpisali su sporazum o kontroli granice, javila je albanska novinska agencija ATA... Pozivajući se na izvore bliske policiji, agencija je navela da su sporazum potpisali načelnik albanske policije Ahmet Prenci i komandant Kfora Gzavije de Marnak. Prenci i De Marnak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.