Sreda, 13.08.2008.

16:50

Sporazum albanske policije s Kforom

Albanska policija i Kfor potpisali su sporazum o kontroli granice, javila je albanska novinska agencija ATA.

Izvor: Tanjug

Default images

Pozivajući se na izvore bliske policiji, agencija je navela da su sporazum potpisali načelnik albanske policije Ahmet Prenci i komandant Kfora Gzavije de Marnak. Prenci i De Marnak su se složili da je potpisivanje sporazuma "istorijski korak", navela je ATA. Načelnik albanske policije je tom prilikom izjavio da će sporazum "uticati na razvoj kvalitetenijih veza u pograničnoj saradnji Albanije i Kosova".

De Marnak je rekao da je "sporazum potvrdio veoma dobru saradnju Albanije i Kfora na očuvanju bezbednosti albansko-kosovske granice".

Tehnički sporazum o privremenim procedurama između Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije i Kfora reguliše operativne granične odnose između Kfora i albanske policije, navodi ATA.

Cilj sporazuma je da omogući efikasnu saradnju, koordinaciju delovanja i razmenu informacija između albanske pogranične policije i Kfora radi postizanja što je moguće bolje kontrole granica, ističe albanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: