Postavljen stubni transformator u selu Donja Brnjica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljen stubni transformator u selu Donja Brnjica

PRIŠTINA - Stubna trafo stanica, čija su izgradnju sa 25.000 evra finansirali Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i kompanija Elektrokosmet, počela je danas da radi u selu Donja Brnjica kod Prištine.

Savetnik predsednika Srbije za Kosovo i Metohiju i crkvu Mlađa Đorđević rekao je novinarima u tom selu da će stubni transformator obezbeđivati kvalitetniju struju za 60 srpskih i 20 albanskih domaćinstava i ocenio da je struja potrebna svima, bez obzira na veru i naciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Đorđević je dodao da će Vlada Srbije, na zahtev meštana, uskoro izgraditi i put dužine 2,5 kilometara od sela do Spomenika kosovskim junacima na Gazimestanu, nakon čega će Donja Brnjica imati direktan izlaz na magistralni put između Kosovske Mitrovice i Prištine, kao i vezu sa srpskim selima u centralnom Kosovu.

"Politika Vlade Srbije u ovoj godini je da se, pre svega, srpske sredine ojačaju ekonomski i infrastrukturno a takođe i da se pomoć Vlade ravnomerno rasporedi. Naša ideja je da se znatno uveća i minimalna novčana nadoknada koja sada iznosi od 4.000 do 8.000 dinara", rekao je Đorđević.

Đorđević je istakao da Srbija još od 1999. godine nudi pomoć da se problem struje na Kosovu reši, i apelovao na sve kosovske institucije da zajednički sa Srbijom učestvuju u rešavanju tog problema.

"Vlada Srbije je do sada ponudila pomoć tako što bi ona električnom energijom snabdevala sredine u kojima žive Srbi. Vlada je nudila dogovor svim institucijama na Kosovu da se taj problem reši a i dalje je spremna da razgovara o tom pitanju", rekao je on i dodao da struju od Srbije mogu da dobiju i druge sredine na Kosovu.

Predstavnik sela Donja Brnjica Dragan Milićević zahvalio je u ime meštana savetniku predsednika Srbije, Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i Elektrokosmetu na postavljanju transformatora i istakao da će stanovnici tog mesta sada imati jaču električnu energiju kojom će moći da napajaju sve vrste kućnih i poljoprivrednih aparata.

Đorđević će danas u popodnevnim satima posetiti povratničko selo Osojane u Metohiji, gde će Domu mladih uručiti pomoć od 3.000 evra za potrebe rada tog kluba i uvođenja interneta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nova trafo-stanica na Kosovu

Izvor: B92, 16.Feb.2009

Beograd -- Nova stubna trafo-stanica počela je danas da radi u selu Donja Brnjica kod Prištine... Izgradnju trafo-stanice sa 25.000 evra finansirali Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i kompanija Elektro-Kosmet. Savetnik predsednika Srbije za Kosovo i Metohiju, Mladen Đorđević, najavio je da će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.