Izvor: Glas javnosti, 13.Nov.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmrtni ostaci Ivana Crnojevića vraćeni u Dvorsku crkvu

PODGORICA - Sahrana posmrtnih ostataka crnogorskog vladara iz 15. veka Ivana Crnojevića obavljena je u crnogorskoj prestonici Cetinju, saopšteno je iz vlade. Posmrtni ostaci Ivana Crnojevića vraćeni su iz Narodnog muzeja Crne Gore na Cetinju u Dvorsku crkvu na Ćipuru, odakle su ekshumirani pre 24 godine tokom arheoloških iskopavanja na toj lokaciji.

Posmrtni ostaci osnivača Cetinja postavljeni su u posebno izrađen mermerni sarkofag, a čin prenosa obavljen je uz vojne počasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << saopšteno je iz vlade. Crna Gora ove godine obeležava 520 godina od smrti Ivana Crnojevića. U crkvi na Ćipuru su grobna mesta crnogorskog kraljevskog para, kralja Nikole i kraljice Milene Petrović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.