Posle Berlina znaćemo više o datumu

Izvor: S media, 04.Feb.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Posle Berlina znaćemo više o datumu"

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je da će u februaru otputovati u Berlin kako bi sa nemačkim zvaničnicima razgovarao o tome da li Srbija može da dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

Vučić je novinarima posle sednice Predsedništva SNS rekao da će u Berlin putovati u delegaciji sa Milicom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Delević i potpredsednicom vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić.

On je naglasio da se tamo neće sresti sa kancelarkom Angelom Merkelom već sa ministrima odbrane i spoljnih poslova i, kako je istakao, najvažnijim članovima Bundestaga koji odlučuju o sudbini Srbije.

"Ja sam mali čovek po značaju i funkciji da se sretnem sa Angelom Merkel", rekao je Vučić i dodao: "U Berlin idemo u najjačem sastavu a po povratku iz Berlina znaćemo više o datumu koji je po nas veoma važan."

On je takođe naveo da je ovo prva vlada koja nije dobila nijednu ozbiljnu kritiku Zapada dok je, sa druge strane, Rusija poručila da sa njom najrađe sarađuje.

(Tanjug)

FOTO: Beta/ AP Photo/Markus Sćreiber

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vučić: "Mali sam ja za Merkelovu"

Izvor: B92, 04.Feb.2013

Beograd -- Aleksandar Vučić najavio da će u februaru otputovati u Berlin, gde će razgovarati o tome može li Srbija da dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU...Obraćajujći se novinarima nakon sednice Predsedništva naprednjaka, prvi potpredsednik Vlade i predsednik SNS je rekao da će s...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.