Izvor: B92, 27.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o novom poslovniku

Beograd -- Radna grupa za izradu novog poslovnika o radu Skupštine Srbije razmatrala je danas neke predloge.

Oni bi trebalo da dovedu do bržeg rada parlamenta i povećanja broja radnih dana. Šef radne grupe, poslanik Demokratske stranke, Boško Ristić rekao je agenciji Beta da je jedan od predloga da se novim poslovnikom uredi da parlament zaseda i petkom.

Predloženo je da parlament zaseda od utorka do petka, a da ponedeljak ostane slobodan za rad poslanika sa građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u izbornim jedinicama u kojima su birani, objasnio je Ristić.

Prema važećim rešenjima, parlament zaseda utorkom, sredom i četvrtkom.

Ristić je rekao da se razmatraju predlozi o vrstama postupaka i procedura, čiji je cilj ubrzanje rada parlamenta, efikasnija harmonizacija unutrašnjeg zakonodavstva sa novim Ustavom i donošenje zakona neophodnih za evropske integracije.

"Racionalizacija i efikasniji rad parlamenta u interesu je građana koji očekuju brže sprovođenje ukupnih reformi u društvu i politike koja vodi Srbiju ka Evropskoj uniji", rekao je Ristić.

Radna grupa za izradu novog poslovnika Skupštine Srbije nastavila je danas rad nakon jednomesečne letnje pauze i radiće svakodnevno, dodao je on.

Ristić je naglasio da očekuje da bi nacrt novog poslovnika mogao da bude završen do kraja nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.