Poslanici o novom poslovniku

Radna grupa za izradu novog poslovnika o radu Skupštine Srbije razmatrala je danas neke predloge.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.08.2007.

15:08

Default images

Oni bi trebalo da dovedu do bržeg rada parlamenta i povećanja broja radnih dana. Šef radne grupe, poslanik Demokratske stranke, Boško Ristić rekao je agenciji Beta da je jedan od predloga da se novim poslovnikom uredi da parlament zaseda i petkom.

Predloženo je da parlament zaseda od utorka do petka, a da ponedeljak ostane slobodan za rad poslanika sa građanima u izbornim jedinicama u kojima su birani, objasnio je Ristić.

Prema važećim rešenjima, parlament zaseda utorkom, sredom i četvrtkom.

Ristić je rekao da se razmatraju predlozi o vrstama postupaka i procedura, čiji je cilj ubrzanje rada parlamenta, efikasnija harmonizacija unutrašnjeg zakonodavstva sa novim Ustavom i donošenje zakona neophodnih za evropske integracije.

"Racionalizacija i efikasniji rad parlamenta u interesu je građana koji očekuju brže sprovođenje ukupnih reformi u društvu i politike koja vodi Srbiju ka Evropskoj uniji", rekao je Ristić.

Radna grupa za izradu novog poslovnika Skupštine Srbije nastavila je danas rad nakon jednomesečne letnje pauze i radiće svakodnevno, dodao je on.

Ristić je naglasio da očekuje da bi nacrt novog poslovnika mogao da bude završen do kraja nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: