Poslanici o ekonomskim zakonima

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o ekonomskim zakonima

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas treću sednicu jesenjeg zasedanja, a na početku radnog dana koriste pravo po Poslovniku o radu parlamenta da predstavnicima vlasti postave poslanička pitanja.

Potom će nastaviti načelno razmatranje izmena četiri zakonska predloga iz oblasti ekonomije, kojima se predlaže izmeštanje raznih državnih institucija iz Beograda.

Reč je o izmenama zakona o turizmu, zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, Agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za osiguranje i finansiranje izvoza i o Fondu za razvoj, koje, prema rečima ministarke za NIP Verice Kalanović, imaju za cilj dekoncentraciju institucija radi podsticanja ravnomernijeg regionalnog razvoja.

Dragutinović: Povratak zakona do decembra

Pošto završe načelnu raspravu o tim zakonskim predlozima, poslanici će preći na objedinjeno načelno razmatranje predloženih zakona o transportu opasnog tereta i o potvrdjivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju izmedju vlada Srbije i Egipta.

Tekuća sednica najvišeg zakonodavnog tela u zemlji počela je 14. oktobra, na dnevnom redu je ukupno 36 zakonskih predloga i drugih akata, a u dosadašnjem toku poslanici su u načelu razmotrili predloge deset zakona.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.