Poslanici nastavljaju pretres četiri predloga zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2010, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici nastavljaju pretres četiri predloga zakona

BEOGRAD -

Poslanici republičkog parlamenta nastaviće danas načelno razmatranje izmena četiri zakonska predloga iz oblasti ekonomije.

Reč je o izmenama zakona o turizmu, o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza iz Srbije i o Fondu za razvoj, koje za cilj, prema rečima ministarke za NIP Verice Kalanović, imaju dekoncentraciju institucija radi podsticanja ravnomernijeg regionalnog razvoja.

Poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vladajuće većine su u dosadašnjem toku rasprave istakli da je osnovni cilj predloženih zakonskih izmena da institucije budu bliže građanima i da država dođe do vrata svakog građanina.

Razlozi za izmeštanje državnih institucija iz Beograda, što predviđaju predložene izmene, jesu ekonomske prirode i predstavljaju odgovor na aktuelnu ekonomsku situaciju u zemlji, poručili su oni, dok su parlamentarci iz redova opozicije kritikovali predložene izmene.

Tekuća sednica najvišeg zakonodavnog tela u zemlji započeta je 14. oktobra, na dnevnom redu je ukupno 36 zakonskih predloga i drugih akata, a u dosadašnjem toku poslanici su u načelu razmotrili predloge deset zakona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština o ekonomskim zakonima

Izvor: RTS, 02.Nov.2010

Poslanici završili raspravu o izmenama zakonskih predloga o turizmu, o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza iz Srbije i o Fondu za razvoj...Skupština Srbije završila je objedinjenju načelnu raspravu o izmenama zakona o turizmu, zapošljavanju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.