Poslanici  o amandmanima na zakon o prebivalištu građana

Izvor: Studio B, 02.Nov.2011, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o amandmanima na zakon o prebivalištu građana

Skupština Srbije nastavila sednicu raspravom o amandmanima na Predlog zakona o prebivalištu i boravištu građana, koji bi trebalo da reši problem građana koji imaju pravo na ličnu kartu, a nemaju prebivalište.

Predlog zakona predviđa da se državljaninu koji ima pravo na ličnu kartu, a nema prijavljeno boravište, odredi boravište koje će važiti godinu dana od dana izdavanja lične karte. Na predloženi zakon podneto je 40 amandmana.

Skupština će danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << razmatrati i amandmane na Predlog nacionalne strategije zaštite i spasavanja koja obuhvata sisteme prevencije, ublažavanja, zaštite, spasavanja i odbrane.

Strategija definiše i određuje nacionalne mehanizme koordinacije i smernice programa za smanjenje katastrofa uzrokovanih prirodnim pojavama i opasnosti od nesreća, kao i sanaciju posledica.

Strategijom je predviđena mogućnost efikasne regionalne saradnje i ispunjene su preporuke Evropske unije za razvoj sistema nacionalne zaštite, kao i uspostavljanje institucionalnih, organizacionih i personalnih uslova za sprovođenje zaštite u vanrednim situacijama.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.