Počelo glasanje u Skupštini Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 07:07

Počelo glasanje u Skupštini Srbije

Poslanici Skupštine Srbije počeli su glasanje o 32 tačke dnevnog reda, među kojima su zakoni iz oblasti pravosuđa.Na pravosudne zakone podneto je više od 1.000 amandmana, tako da će izjašnjavanje potrajati više sati.

Samostalni poslanik Aleksandar Olenik koji je podneo oko 500 amandmana na zakone rekao je da je povukao amandmane o kojima skupština nije raspravljala, imajući u vidu ograničeno vreme koje poslanici imaju za raspravu.

Pored pet pravosudnih zakona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslanici glasaju i o izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, izmenama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, izmenama Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Poslanici glasaju o izmenama Zakona o Ustavnom sudu, izmenama Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije, izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Pored toga, poslanici će se izjašnjavati i o davanju garancije države za kredite Javnog preduzeća Srbijagas i regulisanju obaveza Srbije prema MMF-u.

Glasa se i o više međunarodnih sporazuma, kao i izbor stalnog sastava Republičke izborne komisije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poslanici danas glasaju o svim tačkama dnevnog reda

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 09.Feb.2023

BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije završili su u sredu uveče raspravu o amandmanima na set pravosudnih zakona, a izjašnjavaće se o njima danas. Imajući u vidu da je ukupno podneto više od 1.000 amandmana, glasanje će potrajati više sati. Na dnevnom redu skupštinskog glasanja su 32 tačke...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.