Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske sutra o raspisivanju referenduma

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske sutra o raspisivanju referenduma

13.07.2015. -

Referendumsko pitanje trebalo bi da glasi: "Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je 2. jula zahtev Narodnoj skupštini Srpske da na posebnoj sednici razmatra donošenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << odnosno reaktiviranje, odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je ranije da je referendum legalno i legitimno demokratsko pravo Srpske na kojem građani imaju mogućnost da izraze stav o svakom pitanju od njihovog interesa.

- Postoji ustavna i zakonska osnova i politička opravdanost za održavanje ovog referenduma - rekao je Čubrilović i naglasio da održavanje referenduma ne krši Dejtonski mirovni sporazum, nego predstavlja jedan od najznačajnijih oblika demokratskog izjašnjavanja građana u skladu s međunarodnim pravom.

Posebnu sednicu Narodne skupštine Srpske na kojoj bi trebalo da bude reaktivirana odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH Kolegijum je zakazao 7. jula.

Izvor: SRNA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Dodik: Skupština će donijeti odluka o referendumu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2015, 06:32

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti donesena odluka o provođenju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH i istakao da bi rezultat neposrednog izjašnjavanja građana trebalo da obaveže svakog ko se bavi politikom jer...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.