Izvor: B92, 06.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posebna pažnja požaru na Hilandaru, usvojene izmene zakona

Beograd -- Vlada Srbije na sednici odražnoj u subotu posebnu pažnju posvetila je sagledavanju situacije natale katastrofalnim požarom u manastiru Hilandar, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Kako se navodi u saopštenju, doneta je odluka da se manastiru Hilandar uputi prva jednokratna pomoć u iznosu od 10 miliona dinara, a odlučeno je i da ministarstva kulture, vera i finansija sačine plan na osnovu kojeg će se obezbediti dugoročna materjalna i stručna pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za obnovu manastira.

Na ovoj sednici usvojeni su predlozi zakona o izmenama Zakona o uredjenju sudova, Zakona o sudijama i Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala kojima se menjaju rokovi za donošenje oduke o broju sudija i sudija porotnika za izbor apelacionih sudova i Upravnog suda. Dosadašnjim zakonom o uredjenju sudova odredjeno je da apelacioni sudovi i Upravni sud počnu sa radom 1. januara 2004. godine. Izmene ovih zakona upućene su Narodnoj skupštini na pretres po hitnom postupku. Usvojena je i Uredba o obrazovanju Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji koja će se baviti strategijom, iniciranjem, praćenjem i koordiniranjem uskladjivanja propisa Srbije sa propisima i standardima EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.