Popović: Osnovati fond za podsticanje poljoprivrede

Izvor: Blic, 29.Mar.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Osnovati fond za podsticanje poljoprivrede

Demokratska stranka Srbije će, ukoliko osvoji vlast u Beogradu, formirati Sekretarijat za poljoprivredu i osnovati fond, koji će biti namenjen podsticanju poljoprivredne proizvodnje, rekao je danas kandidat DS S za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović.

Preko fonda, kako je rekao Popović, ta stranka će obezbediti jeftine kredite za nabavku opreme, osnivanje i otpocinjanje proizvodnje i za kupovinu zemljišta koje može da bude poljoprovredno.

Popović je prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posete fabrici stočne hrane "Agrosmes" u Surčinu, predsatvio program DS S za poljoprivredu i kazao da ta stranka želi da napravi desetogodišnji program za razvoj sela i seoske infrastrukture.

"Želimo da preko klastera organizujemo sve one ljude koji se bave poljoprivredom proizvodnjom u Beogradu i one koji kao korisnike imaju poljoprivrednu proizvodnju u gradu i da im putem tih klastera omogućimo da idu na sajmove u inostranstvu i pomažemo im u sklapanju poslova", istakao je Popović.

Prema Popovićevim rečima, posebna briga DS S biće usmerena prema onoj poljoprivrednoj proizvodnji, koja je namenjena tržištu Beograda, a od koje će građani prestonice imati najviše koristi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.