Izvor: Blic, 29.Jan.2020, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ponovo se gradi kult ličnosti IMITATORA Josipa Broza Tita": Serija o Tuđmanu digla buru, mnogi ukazuju na ono ŠTA SE U NJOJ PREĆUTALO

Promene koje su nastupile nakon pada Berlinskog zida 1989. godine, nisu zaobišle ni SFR Jugoslaviju. Masovna okupljanja na Gazimestanu i u Zagrebu, nekoliko meseci kasnije, poslužili su Slobodanu Miloševiću, odnosno, Franji Tuđmanu, da ispišu stranice moderne istorije Srbije i Hrvatske. Uspon i pad dva predsednika, praćen je brojnim kontroverzama. Dok u Srbiji manje-više sve znamo o Miloševićevom usponu i padu, priliku da budemo upućeni donekle u život i rad režima predsednika Hrvatske, imamo u vidu dokumentarne serije "Predsjednik" koja je počela sa emitovanjem pre dva dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.