Izvor: Blic, 17.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polt: SAD za nezavisnost Kosova kroz novu rezoluciju SB UN

Reagujući na izjavu amerikog podsekretara Nikolasa Bernsa, Majkl Polt, ambasador SAD u Beogradu, je rekao da se SAD zalažu za nezavisnost Kosova koja bi bila rezultat rezolucije u Savetu bezbednosti UN. Sličan komentar iznela je i Kristina Galjak, portparol visokog predstavnika EU.

- Politika SAD je da je nezavisnost Kosova jedina raspoloživa opcija i da je plan specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija jedini održiv za Srbiju i za region - rekao je Polt, naglasivši da je "Berns >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jasno izneo politiku SAD prema Kosovu" i da "Amerika želi nezavisnost Kosova u okviru nove rezolucije Saveta bezbednosti UN".

- Berns je jasno i precizno izložio američku politiku o Kosovu i u tom kontekstu naglasio da u Savetu bezbednosti UN radimo na novoj rezoluciji koja bi zamenila rezoluciju 1244 - dodao je ambasador SAD.

Galjak: EU podržava usvajanje nove rezolucije o statusu Kosova

Portparol visokog predstavnika EU Kristina Galjak prokomentarisala je izjavu Nikolasa Bernsa rekavši da je rešavanje statusa Kosova sada u nadležnosti Saveta bezbednosti EU.

- Evropska unija podržava proces rešavanja kosovskog pitanja u okviru UN i postizanje koncezusa za usvajanje nove rezolucije SB UN o statusu Kosova - objasnila je Kristina Galjak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.