Politički sekretar HDZ-a dao ostavku

Izvor: Večernje novosti, 08.Jul.2019, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politički sekretar HDZ-a dao ostavku

Hrvatski ministar uprave i politički sekretar HDZ-a Lovro Kuščević dao je ostavku, posle afere sa brojnim kućama koje poseduje i koje je stekao na problematičan način ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKAHrvatski ministar uprave i politički sekretar HDZ-a Lovro Kuščević dao je ostavku, posle afere sa brojnim kućama koje poseduje i koje je stekao na problematičan način. Danima se vukla afera da je kokošinjac u malom mestu Nerežišće na ostrvu Braču dok je bio načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pretvorio u luksuznu vilu sa bazenom koju leti iznajmljuje turistima.Kao načelnik opštine potpisao je i prenamenu mnogih terena koji su postali građevinski, a pravdao se da je sve bilo po zakonu. Kada su koalicijski partneri HDZ-a, među kojima je i SDSS kojeg vodi Milorad Pupovac, tražili od premijera Andreja Plenkovića da ispita ceo slučaj Kuščević je sasuo drvlje i kamenje na 'Soroševe simpatizere” i one koji traže da se ukine veronauka u školama, tvrdeći da iz tih krugova dolaze pritisci na njega. ”Odgovoran sam politički, jasno mi je da ova negativna medijska percepcija šteti vladi”, rekao je Kuščević nakon što su objavljeni podaci da je SDP gotovo dosegnuo HDZ.PROČITAJTE JOŠ: UZ ZVUKE TOMPSONA: Merkel i Veber na skupu HDZ-a kritikovali nacionalizamKako HDZ-u treba svaka ruka u Saboru Kuščević će nastaviti kao poslanik, dok Plenkovića čeka mini-rekonstrukcija vlade.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Hrvatski ministar podneo ostavku

Izvor: B92, 08.Jul.2019

Zagreb -- Hrvatski ministar uprave i politički sekretar vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Lovro Kuščević podneo je danas ostavke na obe funkcije...Premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković je nakon višečasovnog sastanka u sedištu stranke obavestio novinare da je prihvatio te ostavke,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.