Hrvatski ministar podneo ostavku

Hrvatski ministar uprave i politički sekretar vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Lovro Kuščević podneo je danas ostavke na obe funkcije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.07.2019.

22:04

Hrvatski ministar podneo ostavku
Ilustracija: Depositphotos/dbajurin

Premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković je nakon višečasovnog sastanka u sedištu stranke obavestio novinare da je prihvatio te ostavke, prenosi Hina.

"Ministar Kuščević i ja razgovarali smo i po mom povratku iz Poljske, i tokom vikenda i danas. On je dao na raspolaganje i mandat ministra uprave i političkog sekretara HDZ. Ja sam kao predsednik Vlade i stranke prihvatio tu njegovu ostavku i on će napustiti obe ove dužnosti i vratiće se u Hrvatski sabor. S obzirom na sve aktivnosti proteklih nedelja u javnosti i medijima, procenili smo da se time čini i velika šteta njemu lično a, naravno, i vladi i HDZ i da to nema nikakvog daljeg smisla", izjavio je Plenković.

On je dodao da "ono što sada sledi jeste da Kuščević u okviru svojih aktivnosti reši sve te nedoumice koje se postavljaju u javnosti i na taj način omogući svoje političko delovanje.

Kuščevič je rekao da je mandat dao na raspolaganje i da ga je premijer Plenković prihvatio, naglasivši da je "odgovoran političar".

Hina navdi da su Kuščevićevu ostavku proteklih dana tražili predstavnici opozicije i koalicioni partneri u Vladi zbog navodnih afera na Braču.

Hrvatski sabor dopunio je u četvrtak dnevni red opozicionim predlogom za izglasavanje nepoverenja ministru uprave Lovri Kuščeviću, što je obrazloženo time da je on "tokom obavljanja dužnosti načelnika opštine Nerežišća, a potom ministra pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna i svoje je privatne, imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih, pa je zloupotrebom položaja na kojima se nalazio ostvario milionsku imovinsku korist".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: